Obermayer Andrea festőművész

Életrajz: 

1965-ben születtem. A festői szépségű Dunakanyarban nőttem fel, ahol egy művészteleppel szemben laktam a családommal. Gyermekkoromtól érdeklődtem a képzőművészet, ezen belül a festészet iránt, és minden szabadidőmet az alkotótelepen töltöttem festők és szobrászok között, figyelve őket.

Középiskolai éveim alatt több rajzpályázaton vettem részt, és értem el eredményeket. Első mesterem Mikes István József festőművész volt, aki épp egy ilyen rajzverseny elnökeként figyelt fel rám, és hívott meg tanítványai közé. Az ott töltött évek alatt elsősorban grafikával foglalkoztam, és ez alapozta meg rajzkészségemet. Autodidakta módon kezdtem el az olajfestészettel foglalkozni, és gyorsan beleszerettem. Nagy tisztelője vagyok a régi holland táj- és életképfestészetnek és a XIX. századi realistáknak. Munkáimnál a témaválasztást ez a vonzalom határozza meg és a precízen kidolgozott stílus.

Hamarosan eljutottam arra a szintre, hogy megméressem magam. Az első eladásra szánt képeimet 1992-ben Koplik Judit művészettörténész, a Képző- és Iparművészeti Lektorátus szakértője zsűrizte. Festményeimmel először a Magyar Iskola Alapítvány kiállításain jelentem meg, ahol a gyerekek támogatására felajánlott műveim az elsők között keltek el. A 2000-es évek elején kezdtem el portrékat is készíteni. Fotó alapján vászonra festem meg a kiválasztott kép pontos mását minőségi olajfestékkel és záró védőlakkal.

A 2020-as év sok változást hozott számomra, egy újabb stílus került fel a palettámra. Az absztrakt képek alkotása lazább, könnyedebb technikát és nagyobb fantáziát igényel. Ezáltal, úgy érzem, a realista képeim is sokat javultak. Finomodtak a színeim és vonalaim.

Mottóm:

"Vallom és hiszem, hogy csak az a kép a jó kép, amit örömmel fest az ember!"

Műveim nem csak idehaza értek el sikereket. Európa több országában vannak festményeim, de eljutottak a tengerentúlra, Amerikába, Ausztráliába és Brazíliába is. Amerikában, Coloradoban első díjat nyertem egy kis téli képemmel.


 

Obermayer Andrea festmények