Bubelényi László festőművész

1953-ban született Ungváron, ahol a helyi festőiskola egyik legtehetségesebb tagja volt.

Művészeti, festészeti ismeretei alapját, a természet szeretetét, ábrázolását magántanulóként sajátította el. Nagy hatással volt rá Marton Béla és Bakonyi Zoltán festőművész. A helyi képcsarnok ipar- és népművészeti vezetője volt. A festészet mellett itt grafikával, plakát- és díszlettervezéssel is foglalkozott. Festményeivel rendszeresen vett részt egyéni és csoportos kiállításokon.
A rendszerváltás évében Magyarországra, Ceglédre települt. Első kiállítását Losonci Miklós nyitotta meg a Városi Galériában. 1990-től tagja lett a Magyarországi Képző- és Iparművészeti Egyesületnek.
Képei Magyarországon és a környező országokon kívül megtalálhatóak az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Kuvaitban, Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Olaszországban.

Festményein lendületes ecsetkezeléssel a természet dinamikája áll a középpontban. Az erőteljes formák a visszafogott pasztellszíneknek köszönhetően mégis a harmóniát, a természet varázsát sugározzák. Teljesen egyéni stílusa mind a vízparti tájképein, mind az örök szépséget megragadó, kibomló csendéletein, portréin megjelenik.
Tanulmányutakon Ausztriában, Németországban, Horvátországban járt.

Kiállításai: 1972-től Ungvár, Kijev több alkalommal, 1978. Moszkva, 1990. Cegléd, 1991. Nagykőrös, 1993. Kecskemét, Budapest Hadtörténeti Múzeum, 1995. Pécs, Siófok, Szentendre, 1996. Budapest Bankcenter, Nagykőrös, 1999. Pécs, 2002. Cegléd, Fót, 2003. Soltvadkert, Kiskőrös, 2004. Szekszárd, Győr, 2005. Hatvan, Gödöllő, 2006. Budapest Westend. 

Bubelényi László festmények