Boros Gyula festőművész

Budán született 1951 novemberének első napján.Gyermekkorát a történelmi levegőjű Budai várnegyed árnyékában a Krisztinavárosban, valamint a festői szépségű Zugligetben töltötte.

Rajzolni kisgyerek kora óta nagyon szeret. 12 évesen Zilahy György festőművész önképző körében kezdhette meg a szakmai tudnivalók elsajátítását, egészen a mester haláláig. Rendszeresen járták az erdőket, hegyeket .Egész életére kiható, felejthetetlen élmények részese letett, valóban együtt élt a természet csodáival. Zugliget és a Budai hegyek- , ma sincs számára olyan hely, ahol otthonosabban érezné magát. Mindezt pompásan egészítette ki, lakásuk közvetlen környezete: a Budai Vár, a Horváth-kert, a Tabán, a Vérmező, a Gellérthegy és az a hangulat, amit a városrész áraszt magából. Az itt töltött gyermekkor, örök szellemi és érzelmi muníciót adott számára.

Műszaki szakiskolába került. Ebben az időszakban vált számára egyértelművé, hogy a festészet, az a hivatás amiben a legjobban ki tudja majd fejezni magát. Amivel élete végéig szeretne foglalkozni. Minden idejét rajzolással, festéssel és tanulással töltötte.Igazi autodidakta. Látásmódja alapvetően realista, de ez nem jelenti azt, hogy más stílusok és kifejezési formák elfogadhatatlanok lennének . A szellem szabadsága, alapelv. Első néhány kiállítása a 70-es évek elején Budapesten, kultúrházakban voltak.Később kapcsolatba került a Képcsarnok vállalat akkori művészeti vezetőjével Wessely Tiborral, aki sokat segített, szakmai fejlődésében, és egzisztenciális helyzete stabilizálásában.Képeit kiállították: Londonban, Skóciában, Bécsben, Frankfurtban, Amszterdamban, Lillben, New York-ban, Floridában, a közel-keleten, Japánban.

Magyarországon magángyűjtemények részére, szinte minden ismert témakörben teljesít megrendeléseket, pl.portrék, csendéletek, történelmi és más figurális kompozíciók. Nagy méretben is szívesen fest, mint Bicske 2.sz általános iskolájának aulájában, a milleneum alkalmából készített kettős tábla, vagy mint Debrecenben a Hotel Óbester részére készített óriáskép, melyet családjával együtt alkotott.

 

Boros Gyula festmények

Boros Gyula - Gyümölcsök gyertyafényben, 30x40 cm, tárgy csendélet olaj-fa
Gyümölcsök gyertyafényben
40x30 cm
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Gyümölcsök az asztalon, 40x30 cm, tárgy csendélet olaj-fa
Gyümölcsök az asztalon
30x40 cm
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Gyümölcsök az asztalon, 40x30 cm, tárgy csendélet olaj-fa
Gyümölcsök az asztalon
30x40 cm
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Gyümölcsök az asztalon, 40x50 cm, tárgy csendélet olaj-fa
Gyümölcsök az asztalon
50x40 cm
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Gyümölcsök az asztalon, 40x30 cm, csendélet olaj-fa
Gyümölcsök az asztalon
30x40 cm
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Ezüst teáskanna, 30x40 cm, városkép olaj-fa
Ezüst teáskanna
40x30 cm
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Egy kedves kis emlék, 30x40 cm, tárgy csendélet olaj-fa
Egy kedves kis emlék
40x30 cm
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Ünnepi hangulatban, 30x40 cm, tárgy csendélet olaj-fa
Ünnepi hangulatban
40x30 cm
Ajánlatkérés