Fassel L'ousa Ferenc festőművész

A művész 1915-ben született Budapesten.
Tehetsége korán feltűnt rajztanárának, aki sikerrel indította el a fiatal embert az akkori Iparművészeti Főiskolára, akit tehetségére való tekintettel korkedvezménnyel felvettek.
Tanárai Haranghy Jenő, Simai Imre, Stein János voltak. A hat évig tartó fegyelmezett tanulmányok alatt egy életre szóló magabiztos tudásra tett szert. Szinte kiugrásnak számított, hogy nagyon fiatalon, főiskolásként, nyert többek között egy országos plakátpályázaton 3. díjat, ahol az akkor már befutott Konecsni György volt az 1. díjas. 1935-ben diplomázott nagy reményekkel telve.
Sajnos, mint sokaknak, neki is kettétörte szépen ívelő karrierjét a 2. világháború. A világégés utáni ínséges időkben, mint textiltervező tudott csak elhelyezkedni, de itt is a legjobbak között mutatkozott.
Régebben több hazai és csoportos kiállításon vett részt.
A művész tipikusan visszahúzódó alkotó, aki nem tudott és nem volt hajlandó évtizedeken át részt venni az akkori ,,hivatalos" művészeti élet szélmalomharcában.
A hatvanas években kedvező meghívásokat kapott Párizs, Como, Milánó jelentős atelier tulajdonosaitól, ő azonban rövid kinntartózkodás után nem vállalta az emigrációt. Töretlen lendülettel járta az országot, a művésztelepeket. Megörökítve olyan apró településeket, falvakat, melyeket a ,,mai modern kor követelményei" örökre elsöpörtek a föld színéről.
Kisszámban készülő képeit számos galéria sikerrel értékesíti.
 

Fassel L'ousa Ferenc festmények