Boros Gyula festőművész

Budán született 1951 novemberének első napján.Gyermekkorát a történelmi levegőjű Budai várnegyed árnyékában a Krisztinavárosban, valamint a festői szépségű Zugligetben töltötte.

Rajzolni kisgyerek kora óta nagyon szeret. 12 évesen Zilahy György festőművész önképző körében kezdhette meg a szakmai tudnivalók elsajátítását, egészen a mester haláláig. Rendszeresen járták az erdőket, hegyeket .Egész életére kiható, felejthetetlen élmények részese letett, valóban együtt élt a természet csodáival. Zugliget és a Budai hegyek- , ma sincs számára olyan hely, ahol otthonosabban érezné magát. Mindezt pompásan egészítette ki, lakásuk közvetlen környezete: a Budai Vár, a Horváth-kert, a Tabán, a Vérmező, a Gellérthegy és az a hangulat, amit a városrész áraszt magából. Az itt töltött gyermekkor, örök szellemi és érzelmi muníciót adott számára.

Műszaki szakiskolába került. Ebben az időszakban vált számára egyértelművé, hogy a festészet, az a hivatás amiben a legjobban ki tudja majd fejezni magát. Amivel élete végéig szeretne foglalkozni. Minden idejét rajzolással, festéssel és tanulással töltötte.Igazi autodidakta. Látásmódja alapvetően realista, de ez nem jelenti azt, hogy más stílusok és kifejezési formák elfogadhatatlanok lennének . A szellem szabadsága, alapelv. Első néhány kiállítása a 70-es évek elején Budapesten, kultúrházakban voltak.Később kapcsolatba került a Képcsarnok vállalat akkori művészeti vezetőjével Wessely Tiborral, aki sokat segített, szakmai fejlődésében, és egzisztenciális helyzete stabilizálásában.Képeit kiállították: Londonban, Skóciában, Bécsben, Frankfurtban, Amszterdamban, Lillben, New York-ban, Floridában, a közel-keleten, Japánban.

Magyarországon magángyűjtemények részére, szinte minden ismert témakörben teljesít megrendeléseket, pl.portrék, csendéletek, történelmi és más figurális kompozíciók. Nagy méretben is szívesen fest, mint Bicske 2.sz általános iskolájának aulájában, a milleneum alkalmából készített kettős tábla, vagy mint Debrecenben a Hotel Óbester részére készített óriáskép, melyet családjával együtt alkotott.

 

Boros Gyula festmények

Boros Gyula - Gyümölcsök gyertyafényben, 40 x 30 cm
Boros Gyula
Gyümölcsök gyertyafényben
30 x 40 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Asztali csendélet gyertyafényben, 30 x 40 cm
Boros Gyula
Asztali csendélet gyertyafényben
40 x 30 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Egy szép emlék, 50 x 40 cm
Boros Gyula
Egy szép emlék
40 x 50 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Rózsák az asztalon, 40 x 30 cm
Boros Gyula
Rózsák az asztalon
30 x 40 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Gyümölcsök gyertyafényben, 30 x 40 cm
Boros Gyula
Gyümölcsök gyertyafényben
40 x 30 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Csendélet II., 30 x 40 cm
Boros Gyula
Csendélet II.
40 x 30 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Csendélet I., 30 x 40 cm
Boros Gyula
Csendélet I.
40 x 30 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés
Boros Gyula - Csendélet asztali órával, 30 x 40 cm
Boros Gyula
Csendélet asztali órával
40 x 30 cm
olaj-fa
Ajánlatkérés

A Keretek oldalon klikkelve kiválaszthatja, milyen kerettel jelenjenek meg festmények a honlapon.