Mucsi Zoltán festőművész


Mucsi Zoltán 1970-ben született Hódmezővásárhelyen.Festészetében az ember és környezete kapcsolatának újraértelmezését preferálja.Különösen az átlagtól eltérő emberi karakterek érdeklik,de erős hatással van rá az alföldi táj,a kisváros hangulatos utcái és a Tisza holtágaival együtt.Szakmai tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző Karán Rajztanár szakon festő szakirányon végezte,majd ugyanott Vizuális és környezetkultúra szakos tanári egyetemi diplomát is szerzett.Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének,és a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének.2012-től nyaranta a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola vezetőségének tagjaként,mint korrigáló tanár dolgozik,jelenleg a Péczely Attila Művészetoktatási Intézmény képzőművészet tanára.
Rendszeresen részt vesz jelentős országos kiállításokon (MAOE és MKISZ rendezvények,Vásárhelyi Őszi Tárlat,Szegedi Nyári Tárlat,Debreceni Nyári Tárlat,stb).Képei magán és közgyűjteményekben egyaránt megtalálhatóak.
Elnyerte az 58. Vásárhelyi Őszi Tárlat munkajutalom díját,az Alkotó Pedagógusok Tárlatának díját,illetve Hódmezővásárhely MJV Önkormányzatának támogatását egy festménysorozat elkészítéséhez.

 

Mucsi Zoltán festmények